Motorsport

Constant Clean är en aktiv sponsor inom motorsport. Läs mer om våra projekt.

robban-m3

Tillskott i motorsportfamiljen

img_2856Constant Cleans logotype finns ju sedan länge med i flera olika motorsportsammanhang. Vi syns på dragracing, rally, roadracing, rallycross och svensk klubbracing. Nu är vi också med i Time Attack där man kör för bästa varvtid under ett antal varv. Serien samlar mängder med häftiga bilar och växer så det knakar, tävlingarna TV-sänds också på Viasat Motor. I helgen är det racepremiär på Ring Knutstorp för vår egen servicetekniker Robert Johansson, som med nummer #89 på sin BMW M3 kör i klassen Club Challenge. Bilen har ett vässat chassi medan motorn är i stort sett original, å andra sidan ger den från fabrik potenta och klassiska M3an tillräckligt med effekt.

Läs mer om Time Attack på Facebook.

img_2857

Freddy Fagerström

Fast Freddy

Vårt samarbete med Fredrik Fagerström, Fast Freddy, och hans dragracingbilar har pågått i många år. Freddy kör internationell och nationell dragracing i klassen Pro Mod med sin trotjänare, en Chevy Pickup som i nuläget är den näst snabbaste pickupen i världen. Freddys nuvarande rekordrepa kördes på 6,04 sekunder med en sluthastighet på 375 km/h, planen är förstås att slå denna tid och bli snabbaste pickis på planeten. Freddys äventyr under säsongen följer man förutom på denna webbplats även på Facebook.

TK Rallyteam

TK Rallyteam

TK Rallyteam har sin bas i Ålberga utanför Nyköping och kan ses – ofta med fullt uppställ – i sin gula Volvo 240, alternativt i en vit 940, på rallyn i mellansverige. Förare är Tomas Bönnemark och kartläsare Constant Cleans VD Kent Johansson.

motorsport Il Riverito Sebastian Losciale

Il Riverito

Vi sponsrar 16-årige Sebastian Losciale som förra året startade sin karriär i roadracing i klassen Mini GP. 2016 är det dags för ett rejält kliv upp till en vass Moto 3-maskin. Sebastians hojar bär traditionellt nummer 13 efter förarens födelsedatum och med sitt italienska ursprung – smeknamnet Il Riverito betyder ”den vördade” – är förebilden självklart niofaldige världsmästaren Valentino Rossi, som också började med Mini GP. För mer information och resultat, titta in på Sebastians Facebook.

motorsport hedlund 3

Sören Hedlund

Constant Clean syns också i rallycross, där vi stöttar Sören Hedlund, 32 år, från Huddinge. Sören kör en Toyota Auris i klassen ”Touringcar”. Efter att ha tävlat på hemmaplan har han nu tagit steget ut i Europa och FIA European Championship som ingår i Wold Rallycross-serien. Under året kan man se Sören och Toyotan tävla i Belgien, Norge, Sverige, Lettland samt finalen i serien som går i Tyskland. Håll koll på Sören via Facebook.