Montage 2017 del 2, norrut…

OKQ8 Helenelund

Robin som av oss anses vara erfaren stod redo tillsammans med Stockholms-montören Tony och ett av de nya tekniker-hoppen för framtiden, Hampus. Efter lite knölande med att lossa trailern så satte man sig ner och drog upp en tydlig plan. Lugnt och sansat skred så alla tre till verket med de uppgifter man tilldelats. Utan att stressa och utan mördar-passen som gjort oss kända, blev vecka två en lugn seglats. Att Robin är säker på det han gör och att Tony Tiger är en arbetsmyra av rang visste vi sen tidigare, att Hampus redan nu klev upp på pallen och visade att han är en del av framtiden på Constant Clean var en mycket positiv överraskning. Tre dagar tidigt stod maskinen redo, ytterligare två dagar kunde ägnas åt att tvätta kundbilar och säkerställa att maskinen lever upp till målsättningen att alltid leverera det bästa resultatet. Mycket bra jobbat av er alla tre!

Vänster: Lossning och inlyft. Höger: Som en cowboy med sina revolvrar rör sig Tony Tiger med sina Hilti-väskor.

2017_v14-19_7

Vänster: Är man ny får man posera, Hampus agerar motvilligt modell. Höger: Tony programmerar och driftsätter dammsugare.

2017_v14-19_8

1: Robin utbildar stationspersonal… 2: …medan Hampus förbereder reklamen… 3: …och Tony summerar montaget.

2017_v14-19_9

OKQ8 Hallstahammar

Det var inte utan att jag skämdes när jag fredag vid lunch kom på att Johan som skulle riva ut maskinen inte var informerad om att detta var hans uppgift kommande måndag. Det blev några stressiga timmar tills vi fick klart att container och lastmaskin skulle kunna vara på plats. Som plåster på såren skickades Stefan ner för att hjälpa till med rivningen vilket gick galant.

Montaget skulle verkligen bli årets easy-peasy. Robban och Henke som tillsammans har väääldigt många års erfarenhet av allt vi gör på Constant Clean var parade att utföra montaget. Årets andra liggande inlyft redan så här tidigt på säsongen är kanske inget man njuter av, men efter att ha fått in maskinen och lyckats väga ut rälsen över ett markant fall så stod maskinen där. Att det här skulle lösa sig rådde det aldrig några tvivel om, men när Robban lät som R2-D2 och hade halva apoteket med sig så var det inte utan att det såddes ett frö av oro.

Montaget flöt sedan på utan fadäser, enda lilla molnet var den omfattande dragningen av kommunikationen till Autotank där Henke fick hjälp av ännu ett tillskott i Jimmy som var ute för att få en försmak på livet som montör. Med erfarenhet och klassisk tjurskallighet från Jämtland (eller Hälsingland eller var Boda, Järvsö nu ligger…) så reddes situationen ut i god tid även här utan alldeles för långa kvällar.

Tack för att ni kämpar!

Vänster: Färdigborrat och klart för maskin. Höger: Skolboksexempel på surrning av maskin.

2017_v14-19_10

Vänster: En nöjd Henke pustar ut när maskinen står på plats. Höger: Elskåpet blev temporärt befordrat till Robbans medicinskåp.

2017_v14-19_11

Vänster: Provtvättande utan överraskningar. Höger: En mycket intresserad ung man och en mycket pratglad äldre herre, Robban, utbildar en kommande generation.

2017_v14-19_12

OKQ8 Timrå

En för oss mycket bekant station med en kanske ännu mer bekant stationschef som haft inte mindre än tre maskiner från oss. Tommy som servar distriktet rev med hjälp av Robban ut maskinen. En för Robban mycket traumatisk upplevelse eftersom det var en av de första maskinerna han monterade och även servade under ett par år.