Äntligen! Första rapporten från montageteamet.

Vi är glada över att ha kommit igång med säsongen och att vi än en gång förtjänat OKQ8:s förtroende. Aldrig tidigare har vi inlett en säsong som denna, montagen löper hittills bättre, snabbare och mer effektivt än tidigare, något som ni ute på fältet verkligen ska känna stolthet över. Jag är övertygad om att detta kommer bli det bästa året montagemässigt i vår historia, sträck på er montageteamet!

OKQ8 Malung, strax innan påsk

Skönt att komma igång igen tyckte montageräven Robban. Till sin hjälp hade han två av våra nyare tekniker, Johan och Dimitris. Henke stod för ett gästspel när han kom upp och monterade reningsverket i ett nafs.

Med väl tilltagen porthöjd var det inga problem att under eftermiddagen lyfta in maskinen på plats även när rälsen redan var monterad. Med en kommande påskledighet i slutet av montaget gällde det att hamna i fas snabbt. Robban viftade väl med taktpinnen, ganska snart stod det klart att det här skulle inte vara några problem. Johan kunde till och med pausa montaget och hoppa ner i gropen för att styra grävjobbet inför reningsverket.

Dimitris visade på jävlar anamma när han stannade kvar väldigt sent första fredagen för att koppla elskåpet. I god tid innan påsk började vi med provtvätt och justering och allt gick enligt plan. Tyvärr blev det lite stressigt i slutspurten när vi inte riktigt fick ordning på PLU:er och hade vissa problem att reda ut var problemet låg, och vem som kunde hjälpa till att få det åtgärdat. När förvirringen väl lagt sig stod iallafall maskinen klar enligt plan, som alltid. Bra uppvärmning för grabbarna!

Vänster: Johan trött på hål redan efter första rälsen. Höger: Gamla bettan lyfter in.

2017_v14-19_2

1: Omdragning av rör för reningsverk. 2: Dimitris testar nya infallsvinklar på Gizmo. 3: Återställning av mark, Henke kör barn-modellen.

2017_v14-19_3

En markant skillnad som lär uppskattas av kunderna!

2017_v14-19_4

OKQ8 Partille

Förutsättningarna i Partille bjöd inte riktigt på samma mjukstart. Med en trång hall och begränsat utrymme i teknikrummet visste Anders och Jocke att de hade något att bita i. Ovanpå det saknades lite frihöjd vid infarten så maskinen fick lyftas in liggande.

Pga den korta hallen föll valet här på en C160 Genius, den första på bolagsdrift. Fördelen med denna felvända (Christ har ända sen starten haft modeller med sidoborstarna först) maskin är att vid längre fordon, där portalen inte kommer hela vägen bakom fordonet, får man en omlott-tvätt med sidoborstarna bak. Detta är klart är att föredra framför takborste när det gäller tvättresultat.

Om det var anmaningarna från det tidigare montagemötet eller trivseln på stationen som höll stämningen uppe är än idag höjt i dunkel men helt klart gjorde grabbarna en mycket stark insats. Även här stod maskinen klar i god tid. Efter lite trassel med kommunikationen fick undertecknad även tag i terminalspecialisten, som kunde rätta till de tidigare speciella tvättprogrammen så maskinen kunde lämnas över till stationen. Detta är stationschefen Åsas andra Christ på ganska kort tid då hon tidigare var i Nödinge, vi hoppas att hon kommer vara lika nöjd denna gången. Med Anders som tekniker på området så är vi inte oroliga…

Vänster: Balansakt vid inlyft. Höger: Maskinen säkrad med spännband för resning av portalen.

2017_v14-19_5

Även om bilderna kanske inte gör hallen riktigt rättvisa kan man ändå se vilket lyft det blev.

2017_v14-19_6

 På återseende/ CC Montageteam